Zepter hoteli i ove jeseni imaju bogatu ponudu za odmor i nove kulinarske doživljaje: probajte japanska jela, odmorite se, isplanirajte doček Nove godine.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: kuhinja
Potaž od bundeve
Ima li namirnice koja bolje najavljuje jesen od bundeve? Odabrali smo je za topli, kremasti potaž koji će svojom bojom i ukusom zagrejati sva naša čula.
Pročitaj više »Saveti: Kako da napravite zanimljive obrok salate koje će vas zasititi
Obrok salate često nisu najukusnije, ali lako mogu biti. Problem je u tome što je većina njih u stvari beživotna, bez dovoljno kalorija.
Pročitaj više »Salate sa paradajzom
Sa mesom, povrćem, jajima, voćem, makaronima… od svega mogu da se prave salate, ali salate sa paradajzom su uvek nekako posebne.
Pročitaj više »Ćufte u belom sosu
Jelo za sve sezone, koje se relativno brzo sprema, a ima dosta prostora i za eksperimente sa začinima: ćufte u belom sosu.
Pročitaj više »Četnička gibanica
Vukajlija „kaže“ da se izraz „masno k’o četnička gibanica“ koristi kad se opisuje nešto mnogo masno ili burek ili pita sa sirom vrhunskog kvaliteta.
Pročitaj više »Pečeni pire od jabuka
Pečeni pire od jabuka može da bude topla ili hladna poslastica koja može da se spremi na nekoliko načina, a da se posluži i deci i odraslima.
Pročitaj više »Paprike sa bešamel sosom
Paprike sa bešamel sosom su veoma ukusne, mogu da se spremaju i sa piletinom i drugim povrćem, mlevenim mesom ili šampinjonima.
Pročitaj više »Kod kuće može da bude kao u restoranu
Hrana u restoranu ima neki poseban šmek, a takvo uživanje nije baš lako realizovati kod kuće. Nije problem samo u spremanju jela, nego i u kombinacijama…
Pročitaj više »Piletina s jajima na japanski način
Piletina s jajima na japanski način je veoma popularno klasično jelo, ukusno i jednostavno koje se sprema za manje od trideset minuta.
Pročitaj više »Pita sa bundevom i orasima
Pita sa bundevom i orasima je samo za nijansu bogatija i komplikovanija za pravljenje od obične pite sa bundevom, ali i za nijansu ukusnija.
Pročitaj više »Pikantna salata sa makaronima
Pikantna salata sa makaronima samo jedna od mnogih salata koje se veoma brzo spremaju i koje se uglavnom služe hladne, pa čak i kao jedino jelo.
Pročitaj više »Domaći majonez
Recept za domaći majonez je veoma jednostavan, a krem sos koji se pravi za samo nekoliko minuta idealan je za npr. rusku salatu.
Pročitaj više »Kuvano vino u nekoliko varijanti
Kuvano vino je topli alkoholni napitak koji spremamo kad je zima. Sličan je, ali komplikovaniiji za spremanje, naglo prokuvani grog ili bola sa rumom.
Pročitaj više »Filadelfijska torta od sira (cheesecake – čiz kejk)
Filadelfijska torta od sira baš liči na običan čiz kejk ali je sitni detalji čine posebnom, pa čak i boljom. Za nijansu je skuplja, ali je nenadmašna!
Pročitaj više »Praziluk sa šunkom i sirom
Praziluk sa šunkom i sirom je omiljena „poslastica“ na severu Evrope, naravno, pored sveže ili dimljene ribe i raznih hlepčića.
Pročitaj više »Palačinke Sizet
Palačinke Sizet su tanje od običnih palačinki i, ako ništa drugo, lepše izgledaju. To je francuski flambirani desert nastao pre sto pedeset godina u Parizu.
Pročitaj više »Tartar biftek
Tartar biftek se priprema duže, manje od tri sata, ali svaki zalogaj ovog egzotičnog jela dokazuje da je bio dostojan uloženog vremena i truda.
Pročitaj više »Kako se zamrzavaju jaja
Da li jaja možemo da stavimo u zamrzivač i upotrebimo kad bude potrebno? Uz dosta opreza, zaista, jaja mogu mogu da se zamrzavaju.
Pročitaj više »Flamanski vafli
Flamanski vafli su vrsta hrskavog kolača koji može da se spremi na nekoliko načina, a poznati su kod nas i kao bakini kolači.
Pročitaj više »Kuglice sa bananama, suvim grožđem i bademom
Hitno su vam potrebni sitni kolači! Šta ćete da spremite? Najbrže i najslađe – kuglice sa bananama, suvim grožđem i bademom!
Pročitaj više »Boršč
Boršč je rusko nacionalno jelo, međunarodno priznato, sa repom i govedinom, a obično se služi sa kiselom pavlakom ili piroškama.
Pročitaj više »Krompir kuvan na devet načina
Krompir skuvan sa ljuskom ima više hranljivih materija nego kad se kuva oljušten. A koji krompir ćete da kuvate zavisi od recepta koji ćete primeniti.
Pročitaj više »Salata od cvekle, šargarepe i oraha
Salata od cvekle, šargarepe i oraha je ukusna, ali i veoma zdrava kako za želudac i creva, tako i za kožu. Ali, o zdravlju zbog cvekle neki drugi put.
Pročitaj više »Španski omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Pročitaj više »