Želite nešto što je hleb, a nije običan hleb, a ukusan je i izgleda bogato? Imam rešenje, a to je: lisnata pogača… Evo kako i šta ćete „umesiti“…
Pročitaj više »Arhive po tagovima: kuhinja
Gibanica i zeljanica odjednom
Neko voli ovo, neko voli ono… Oko mene sve sami probirači. Zato se gibanica i zeljanica – dve super pite – prave paralelno, da niko prigovarao ne bi.
Pročitaj više »Čokoladne štanglice: Vrhunski čokoladni užitak
Čokoladne štanglice… Vrhunski? Da. Čokoladni? Da. Užitak? Ooooo, da… Ne mnogo skupo uživanje, bez nnogo truda. E, baš to!
Pročitaj više »Slane palačinke – kad rešite da ulovite muškarca…
Ako vam se neko muško baš dopada, pozovite ga na večeru i spremite slane palačinke po ovom receptu. Nema greške – vaš je!
Pročitaj više »Makarone sa piletinom i brokolijem
Brzo + ukusno + ne-mnogo-kalorično = makarone sa piletinom i brokolijem – to ćete danas, sutra jednostavno i brzo da spremite. A zašto?
Pročitaj više »Taj divni čokoladni kolač sa orasima
Čokoladni kolač sa orasima sprema se relativno brzo ali se još brže i pojede, a dok se pravi potrebno je udaljiti decu… i veliku decu iz kuhinje.
Pročitaj više »Torta sa čokoladnim bananicama
Torta sa čokoladnim bananicama, kad je spremite po ovom mom receptu, biće slasna, penasto-kremasta, tera na još jedno parče, pa još jedno…
Pročitaj više »Rižoto sa morskim plodovima
Predstavljam rižoto sa morskim plodovima, još jedno jelo koje je veoma ukusno, a sprema se brzo i bez nekog potrebnog predznanja za rad u kuhinji.
Pročitaj više »Koh – divan starinski kolač, jednostavan i ukusan
Koh se pravi baš brzo, a nikad nisam srela nikoga ko je rekao: „Ne volim koh“. Možda i ima takvih na ovom svetu, al‘ ja biram društvo…
Pročitaj više »Topli sendviči – uz jogurt, sok, pivo…
Topli sendviči. Kad ih spremam? Kad ne znam šta sa starim hlebom. Kad imam preča posla od boravka u kuhinji. Kad se mojim ukućanima jede nešto baš ukusno!
Pročitaj više »Pita od jabuka (hmmmm…)
Pita od jabuka, pa „hmmmm“. PITAte se zašto to „hmmmm“? Zbog tajne. A tajna dobre pite sa jabukama je ova: pravite je sa kruškama!
Pročitaj više »Paradajz čorba – jelo koje nikako ne volite kad ste mali, a posle se pitate, gde vam je bila pamet
Koji god da sam sok od paradajza koristila, paradajz čorba je bila odlična. Kako? Što bi neki rekli – eeee… Tajna dobre paradajz čorbe je u začinima.
Pročitaj više »Ramen, ili, kako ga mi u kući zovemo, kamena s RAMENa
Ramen je staro, japansko, i još starije kinesko, jelo. Niskokalorično je, a držeće vas sitim dugo i što je najbolje – veoma je ukusno.
Pročitaj više »Albanska salata… brusketi… albrusko zalogajčići
Neko ovo zove albanska salata, neko brusketi. Eto, iskombinovaćemo i reći da su albrusko zalogajčići, ili prosto – prepečeni ‘lebac sa još koječime…
Pročitaj više »Slatko, slatko, živelo slatko! Dalmatinske fritule, na Zlatiborkin način
Skoro sam spremala fritule, kao dalmatinske, a u stvari, „zlatiborske“ fritule, uz malo prerađen recept. Pa, evo, da podelim to sa vama…
Pročitaj više »dm inkubator: Tri namirnice s padina Vlasine kompanije Nisha
U okviru projekta dm inkubator čiji je cilj da podrži razvoj domaće privrede izdvojila se kompanija Nisha iz Crne Trave na jugoistoku Srbije.
Pročitaj više »Pica sa osnovom od palente
Pica sa osnovom od palente priprema se sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.
Pročitaj više »Zdrave namirnice obavezne u kuhinji
Naučnici i nutricionisti različite namirnice preporučuju kao dobre za jačanje imuniteta, borbu protiv suvišnih kilograma, zaštitu od bolesti.
Pročitaj više »Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve
Slatka pita od sutlijaša, leblebija i bundeve priprema se sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.
Pročitaj više »dm nudi brend sa najvećom ponudom organske hrane
Kompanija dm u ponudi ima brend dmBio sa najvećom ponudom organske hrane u zemlji i to po pristupačnim cenama.
Pročitaj više »Začini iz saksije, iz baštice u kuhinji
Začini iz saksije su korisni i lepi. Možete da ih dodate jelima i pićima, kupkama, maskama za lice…
Pročitaj više »Doručak je najvažniji! (foto)
Doručak je najvažniji obrok u toku dana. Pored doručka u pekari, zamislite – može da se doručkuje i kod kuće ili na nekom nepoznatom mestu.
Pročitaj više »Saveti za uspešan kulinarski dan
Lična inspiracija, obaveza ili izazov razlozi su da se dan vikenda pretvori u kulinarski dan u Beogradu.
Pročitaj više »