Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Posna zamena za mesnu veknu od prosa i paradajza
dmBio recept: Posna zamena za mesnu veknu od prosa i paradajza
dmBio recept: Posna zamena za mesnu veknu od prosa i paradajza

Posna zamena za mesnu veknu od prosa i paradajza

Posna zamena za mesnu veknu od prosa i paradajza priprema sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.

Od sastojaka je potrebno:

  • 1 dmBio kocka za supu;dmBio recept: Posna zamena za mesnu veknu od prosa i paradajza
  • 150 g dmBio prosa;
  • 1 veći crni luk sitno seckan;
  • nekoliko listića sveže žalfije;
  • 1/2 kašičice majčine dušice;
  • 3 čena belog luka, iseckana;
  • 1/3 kašičice bibera;
  • 40 g dmBio pirea od paradajza;
  • 250 ml dmBio kečapa od paradajza;
  • 1 kašika kvasca;
  • so;
  • 160 g dmBio pirea od krompira i leblebija za serviranje;
  • 10 ml dmBio suncokretovog ulja.

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Oko 10 minuta kuvati dmBio proso sa dmBio kockom za supu.

Ispržiti crni luk i beli luk, pa zatim dodati sve začine i dmBio. Presuti u kalup za hleb, preliti sa dmBio pireom od paradajza i peći 30 minuta. Ostaviti da se ohladi 10 minuta, pa zatim servirati.

* Jedna porcija uključuje ¼ dmBio kocke za supu (oko 4 RSD; osnovna cena je 99 RSD za 6 kom), 37,5 g dmBio prosa (18,71 RSD; osnovna cena je 499 RSD za 1000 g), 10 g dmBio pirea od paradajza (9,75 RSD; osnovna cena je 195 RSD za 200g) 62,5 g dmBio kečapa od paradajza (41,53 RSD; osnovna cena je 299 RSD za 450 ml), 40 g dmBio pirea od krompira i leblebija (49,75 RSD; osnovna cena je 199 RSD za 160 g), 2,5 ml dmBio suncokretovog ulja nativ (1,5 RSD; osnovna cena je 299 RSD za 500 ml) po potrebi dodati vodu i začine.

Prilikom dodavanja svežih sastojaka povećava se cena po porciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.