U kućnoj varijanti ne jedemo često predjela. Jedno od sporednih jela, koja nas neće zasititi ali će zainteresovati za ručak, jeste koktel od paradajza.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: recepti
Krompir sa jabukama ili kruškama (i slaninom)
Krompir sa jabukama ili kruškama spada u jelo koje se brzo sprema i kuva pažljivo na tihoj vatri. Možete da pravite kombinacije sa slaninom ili kobasicama.
Pročitaj više »Kafa, čaj, kakao
Kafa, čaj i kakao najčešća su „kućna“ pića, poznata su i voljena po celom svetu, a mogu i da nam koriste za osveženje i pročišćenje.
Pročitaj više »Knedle sa šljivama
Za knedle kažu da su srednjoevropski specijalitet i da se jedu slatke, slane, pa čak i gorke, ali da imaju nešto zajedničko: sve su okrugle ili bar oble.
Pročitaj više »Recepti za jaja: kuvana jaja, punjena jaja, jaja na oko, kajgana
Jaja mogu da se jedu kuvana, poširana, pržena, pa čak i sirova; za doručak, užinu, ručak, večeru. Ali, važno je da budu sveža – jer će imati bolji ukus.
Pročitaj više »Krompir salata
Krompir salata, pa tako i ostale presne salate, nije samo (uvod u) ručak, već može da bude i poseban obrok, dopuna doručku ili večeri.
Pročitaj više »Američke palačinke i palačinke na još nekoliko načina
Palačinke su omiljena poslastica svih generacija. Mogu da budu slane i slatke. U poslednje vreme, kod nas su sve popularnije i američke palačinke.
Pročitaj više »Vojvođanski pekarski krompir
Vojvođanski pekarski krompir je još jedno od jela koje smo izabrali da spremimo, a zbog kojih ne morate da provedete puno vremena u kuhinji.
Pročitaj više »Prebranac sa kobasicama
Recept za prebranac sa kobasicama objavljujemo u našem serijalu „lakih recepata“ iako je za nijansu komplikovaniji nego prethodni.
Pročitaj više »Pečena pileća krilca
Pečena pileća krilca sa šargarepom (i, po želji, sa krompirom) spremaju se kad ne želite previše da gubite vreme sa ručkom, a to je najčešće – nedelja.
Pročitaj više »Recepti: Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom
Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom se prosto i brzo sprema i još brže jede. Idealna je za ručak tokom radnih dana pa i za sedeljke.
Pročitaj više »Mafini sa čokoladom i borovnicama
Mafini sa čokoladom i borovnicama spremaju se za dečije rođendane, žurke, zbog ljubavnih sastanaka, zbog potrebe za slatkim ili bez povoda.
Pročitaj više »Rolovana piletina
Danas je za ručak još jedno brzospremajuće jelo. Rolovana piletna biće gotova za maksimum sat vremena sa možete da je poslužite sa paradajzom, na primer.
Pročitaj više »Pileća čorba
Pileća čorba je idealna za leto… jesen… zimu… proleće. Spremajte je kad ste sami, sa porodicom ili kad vam dolaze gosti. Spremajte je često!
Pročitaj više »Za minut, dva, pet: banane na američki način
Volimo slatkiše koji se spremaju za minut, dva, pet. Među njima su i banane na američki način, koje se brže spremaju nego što se hlade.
Pročitaj više »Domaća mućkalica sa pireom
Domaća mućkalica nije baš ista kao u leskovačkim kafanama, ali može da prođe i te kako kao idealno letnje jelo sa pireom od krompira i salatom po izboru.
Pročitaj više »Pirinač sa ribićem
Pirinač sa ribićem je još jedno od onih prostih jela za spremanje: spojili smo jednu od glavnih namirnica u kući sa najukusnijim mesom.
Pročitaj više »Bistra supa sa knedlama
Supa prija, kaže se da je zdrava, podstiče apetit. Neki dobri kuvari kažu da bi supa trebalo da se razlikuje od glavnog jela po boji, ukusu i gustini.
Pročitaj više »Špageti sa mlevenim mesom
Špageti sa mlevenim mesom – omiljeni ručak (doručak, užina, večera) odraslih, dece, mladih, starih, Pepe Prase. Jelo je lako sprema za sat vremena.
Pročitaj više »Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima
Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (ako baš volite, može i sa slaninom) sprema se lako. To je jedno od onih idealnih jela za kuvare početnike.
Pročitaj više »Domaća čokolada
Iako je mnogo lakše da se kupi čokolada sa lešnicima, malinom, keksom, čim god, ili najobičnija – domaća čokolada je, ipak, domaća i ima nekog šmeka!
Pročitaj više »Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe
U ovim letnjim danima valjalo bi jesti laganu, kuvanu hranu, sa puno povrća, kao što je čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe.
Pročitaj više »Piletina sa šampinjonima i caciki salata
Još jedno brzo i ukusno jelo – piletina sa šampinjonima uz caciki salatu – idealno je i osvežavajuće jelo za leto.
Pročitaj više »Oblande – braon-žute, sa dva fila
Od svih recepata za oblande koje sam isprobala, izabrala sam dva. Jedan od njih je ovaj, za oblande sa dva fila, braon i žutim.
Pročitaj više »Medenjaci
Ukusni i vrući i hladni, čak i posle nekoliko dana – medenjaci. Pravila sam ih sa uljem, maslacem, ali – najbolji medenjaci se prave sa svinjskom mašću.
Pročitaj više »